Snacks som mättar och höjer fettförbränningen!

äppel med jordnötssmör

Välj rätt sort snacks till mellanmål. De kan till och med sätta fart på fettförbränningen och dämpar sockersuget.

1. Proteinpannaka

Blanda i en skopa proteinpulver i pannkakssmeten. Då har du förvandlat din pannkaka till ett fettförbrännande mellanmål, som dessutom mättar längre.

2. Keso

Keso är både fettsnålt och rikt på kalcum samt proteiner. Kalcium får fettcellerna att släppa ut mer fett samt att upptaget till cellerna minskar. Strö över lite kanel och du sänker dessutom kroppens insulinnivå, som bromsar upp fettförbränningen om den är för hög.

3. Äpple med jordnötssmör

Fibrerna i äpplet minskar sötsuget och det innehåller dessutom pektin som begränsar mängden fett från att absorberas av dina celler. Ät tillsammans med naturell jordnötssmör och du får i dig bra fettsyror och mättande protein.

4. Avokado

Avokado innehåller en del fett, men av den nyttiga enkelomättade sorten. Antagligen är det just fetthalten i avokadon som hjälper kroppen att absorbera dess nyttiga antioxidanter.

5. Grekiskt yoghurt med valnötter och honung

Probiotikans goda bakterier i den grekiska yoghurten hjälper kroppen att absorbera färre kalorier. Dessutom är det otroligt gott och nyttigt att tillsätta valnötter och honung!

6. Powersmoothie

Mixa hallon med vaniljyoghurt, lätt kesella, linfrön, psylliumfröskal, gojibär och Allbran plus. Då har du en powersmoothie som kan ersätta en måltid.

7. Hummusdip

Kikärter innehåller mycket protein, ca 15 g per deciliter. Ät som dipp med grönsaker eller på bröd. Perfekt efter träningen.

8. Kiwi

En av de mest näringstäta frukterna som finns. Fullspäckad med C-vitamin, magnesium och folsyra.

9. Mandlar

Lätta att ha med sig i väskan eller i skrivbordslådan.

10. Mörk choklad

Men bara en mumsbit och så mörk som möjligt. Polyfenolerna i mörk choklad innehåller antioxidanter som ökar cirkulationen och gör dig pigg.

11. Edamamebönor

Koka dem på låg värme i vatten och lite salt. De innehåller fullt av nyttiga sojaproteiner, långsamma kolhydrater och fibrer. Det perfekt snackset.

12. Lax

Lax är sprängfyllt av nyttiga omega 3, som förbättrar kroppens insulinkänslighet, vilket hjälper dig att bygga muskler och minska fettinlagringen runt magen. Lägg en skiva lax på grovt rostat bröd med lite smör.

13. Ägg

Proteinet från ägget stimulerar fettförbränningen genom att det ökar utsöndringen av hormonet glukagon, som frigör lagrat fett så att det förbränns. Gör t.ex en Frittata, en riktig proteinbomb som knappt innehåller några kolhydrater.

14. Kesella

Blanda ihop 2 dl hallon med en halv deciliter kesella så har du en antioxidantrik och god “glass”. Kesella är proteinrikt och bra när man vill bygga muskler. Hallon är dessutom extra bra för fettförbränningen eftersom de innehåller ett ketonämne som ökar förbränningen och motverkar upptaget av fett.

15. Räkor

Räkor är fulla med mättande proteiner och näringsämnen som stabiliserar ditt blodsocker. Blanda t.ex räkor med hackad mango, gurka och avokado och toppa med en chili-, lime- och koriander dressing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *