Snabb vegetarisk fullkornslasagne – 4 port 515 kcal

lasagne

Enklare än så här kan det inte bli att göra lasagne. Och det är tillåtet att använda halvfabrikat ibland när tiden är knapp och man stressar hem från jobbet, förbi dagis eller fritidsaktiviteter och mataffären. Det är betydligt bättre än att köpa en rätt som är av helfabrikat.

Detta lasagnerecept kan även användas till nötfärs.

 

9 fullkorns lasagneplattor

400g quornfärs

salt och peppar

oregano

1 vitlöksklyfta

5 dl färdig tomatsås, gärna kryddig

5 dl färdig bechamelsås

2 dl riven ost

 

Sätt ugnen på 200°. Stek quornfärsen snabbt i lite olja. Krydda med salt, peppar och oregano. Smörj en gratängform med lite olja. Lägg i lite av tomatsåsen och bechamelsås i botten. Varva sedan tomat- och bechamelsås, quornfärs och lasagneplattor. Översta lagret ska bestå av sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 25-30 minuter tills lasagneplattorna är mjuka.

Kommentarer

3 svar till ”Snabb vegetarisk fullkornslasagne – 4 port 515 kcal”

 1. Profilbild för Bodil
  Bodil

  Funderar på att beställa boken men då jag redan kört ett tag å känner teorin vill jag att den ska innehålla en hel del recept, gör den det?

 2. Profilbild för Magnus
  Magnus

  Hej Bodil,

  Ja, boken innehåller några recept, men boken innehåller mycket mer intressant läsning om hur dieten fungerar, så den är klart läsvärd!

 3. Profilbild för Bodil
  Bodil

  Hade tänkt att förbeställa den på nötet men avvaktar nog till jag fått bläddra i den i affären. Känner att jag har koll på teorin. Ska nog däremot köpa de 2 kokböckerna som släpps om några veckor. Tror framförallt på Ulrika Davidsson som jag sedan tidigare har några kokböcker från 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 2 dieten