Mellanmål eller när du är sugen

ägg

Torkade aprikoser

60g, ca 6 st torkade aprikoser innehåller 97 kcal, bra kolhydrater, mineraler och vitaminer. Torkade aprikoser dämpar sötsuget dessutom.

Blåbär

Blanda 1 dl lätt kesella med 1 dl blåbär. Ger bara 98 kcal. Gott och näringsrikt med framförallt protein och antioxidanter. Blåbär är dessutom bra för magen då de kan lindra och skydda mot tarminflammationer.

Popcorn

Om du är sugen på chips så är popcorn ett bra alternativ och dessutom mycket nyttigare. Men poppa dem själv i kastrull. 25g popcorn ger ca 100 kcal.

Knäckemacka med ost

1 skiva knäckebröd med 1 tsk smör och en ostskiva ger bra kolhydrater, fett och protein och bara ca 95 kcal

Kiwi med keso

Om du känner dig glass-sugen så är detta ett bra alternativ. Blanda en halv burk keso med 1 skivad kiwi. Det ger bara ca 100 kcal. Bra med protein och antioxidanter.

Mandlar

När du vill ha något att knapra på är mandlar perfekt. 7 stycken mandlar innehåller ca 90 kcal. Feta och kaloririka men med bra fett.

Avokado

Om du känner dig sugen på fet mat är avokado bra. En halv avokado med lite salt och citron ger ca 84 kcal. Dessutom är det både gott och näringsrikt.

Ägg

Ett av de bästa livsmedel som finns. 1 ägg med en halv tesked majonnäs ger ca 100 kcal. Och håller dig dessutom mätt länge.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *