Maten som ökar fettförbränningen!

Även de dagar du inte fastar, kanske du vill hålla fettförbränningen på topp. Då finns det livsmedel som du kan ta hjälp av!

CHILI
Det är ämnet capasicin, som ger chilin den heta smaken, som hälper till att ökar fettförbränningen. Hacka i lite färsk chili i tomatsalsan, guacamolen eller gör en chili-het räk- eller glasnudelsallad.

SPENAT
I dessa blad hittar du bl.a magnesium som minskar muskeltrötthet och folsyra som hjälper kroppen att sänka stresshormonet kortisol. Har du för höga nivåer av kortisol gör kroppen allt för att hålla kvar oönskade fettdepåer samtidigt som muskelmassan bryts ner.

HAVREGRYN
Är bra för hjärtat, blodsockret och vikten. Havregryn stabiliserar blodsockret och minskar produktionen av fettinlagrande insulin. Havrebaserade rätter som t.ex gröt ökar uthålligheten om man äter det ca 3 timmar före ett träningspass. Dessutom triggar det kroppen att bränna fett snabbare.

BROCCOLI
Är cancerförebyggande och innehåller ett ämne som minskar ett eventuellt överskott av östrogen i kroppen. Östrogen kan öka fettinlagringen och göra det svårare för kroppen att bygga muskelmassa. De flesta personer har för mycket östrogen i kroppen eftersom vi äter så mycket processad mat. Det gör det svårare för kroppen att bli av med fett. Det är även bra för att motverka och bekämpa celluliter.

PROTEIN
Proteinrika livsmedel bygger upp och reparerar muskelmassan. Det är även till viss del självförbrännande då ca 30% av allt protein du äter går upp i värme. Man bör äta 0.8 gram protein per kilo kroppsvikt per dag.
Fördelar med protein:
Det är det näringsämne som mättar bäst
Det bygger upp muskelmassan
Man får mindre sötsug.

LINFRÖN
Dessa frön sätter fart på magen så att toalettbesöken blir regelbundna. Dessutom är det fulla med fibrer och omega 3-fettsyror, vilket ökar förbränningen.

KOKOSOLJA
Kokosfett består av mättat fett, men själva fettsammansättningen skiljer sig från andra mättade fetter. Kokosoljans medellånga fettsyror är lättare för kroppen att bryta ner och ökar förbränningen genom att frisätta värme. Oljan är perfekt att steka i eftersom den inte förstörs vid höga temperaturer.

JORDNÖTSSMÖR
Det är nötternas omega 6-fettsyror som triggar kroppen att bränna de s.k. bruna fettceller som är vanligt förekommande hos överviktiga personer. Dessutom innehåller det protein och aminosyran arginine som är fettförbrännande och som kontrollerar blodsockret.

SELLERI
Innehåller stor mängd kalcium, kalium och magnesium. Selleri är mycket renande och hjälper till att motverka försurning i kroppen. Den har en lugnande effekt samtidigt som den hjälper kroppen att göra sig av med uppbyggda fettdepåer.

VATTENMELON
Ökar förbränningen och minskar fettinlagringen.

KAFFE
Kaffe innan träningen gör att du kommer att orka mer och minskar även risken för att få träningsvärk. När man har koffein i kroppen blockeras smärtsignalerna samtidigt som musklerna återhämtar sig snabbare.

KESO
Keso innehåller 12 gram protein per 100g och består till står del av långsamt absorberande och muskeluppbyggande caseinprotein. Därför är keso perfekt på kvällen då det ger maximal återhämtning även när man sover

KANEL
Att strö lite kanel i en smoothie, på köttbiffen, yoghurten eller i kaffet gör att fettförbränningen ökar. En halv tesked kanel om dagen ger kroppen en rejält med antioxidanter, sänker blodfetterna och balanserar blodsockret. Det sänker även GI-värdet på en måltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *