Illamående vid 5 2 dieten

I början kan man uppleva illamående både de dagar man fastar och de dagar man äter som vanligt. Illamående kan bero på många saker. Varje stor omställning leder till stress för kroppen och det kan ta tid att ställa om sig både mentalt och kroppsligt. Det bästa är att pröva sig fram, kanske se till att dricka mer under fastedagarna eftersom stor del av den vätska vi vanligen får i oss kommer från det vi äter och man kanske inte brukar dricka så stora mängder vatten eller annan dryck. Det är bra att dricka mycket under fastedagarna, gärna minst 8 glas vatten eller grönt te.

Man kan också må illa de dagar man äter som vanligt, i början när man kör 5 2 dieten. Det kan bero på att man kanske äter mer mängd- och kalorimässigt än vad kroppen egentligen önskar och behöver. Men den största anledningen är trots allt att kroppen behöver tid till att vänja sig och anpassa sig till det nya och med tiden kommer den att göra det.

Det som kan hjälpa vid illamåendet är att äta vitamin B6, som lindrar illamående. Finns som kosttillskott men går lika bra att få i sig genom kosten. B6 hittar du bland annat i livsmedel som vetekli, vetegroddar, lax, banan, kyckling, grönsaker, nötter, mjölk, sojabönor, fullkornsprodukter och avokado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *