Har du testat Shirataki Nudlar?

ShiratakiNudlar-LCHF-RisbergImport-Aug-201211

Om ni inte har upptäckt Shiratakinudlar, så är det verkligen dags! Dessa är gjorda av konjakmjöl och innehåller bara 10 kcal per 100g och 3g kolhydrater/100g. De är precis lika goda som “vanliga” nudlar. Kan vara svårt att hitta i vanliga matbutiker, men brukar finnas på hälsokostaffärer och i vissa matbutiker med större utbud på mer ovanliga matvaror.

Det finns även Sjögräsnudlar. Gjorda precis som det låter, av sjögräs och innehåller bara 6 kcal/100g och 2g kolhydrater/100g. Ett utmärkt alternativ till ris, vanlig nudlar och pasta. Både de dagar du äter som vanligt och de dagar du fastar!

sjögräsnudlar

3 Comments

 • Evalena Erfors says:

  Vad säger du om risnudlar? Vi kör med det och ingen gluten sen en i familjen blev sin
  gubbmage med åtta veckors isodiet. Risnudlar är kanon med räkor o grönsaker tex.
  Riskakor ? Med makrill i tomatsås är det bra eller dåligt.
  Har hållet på två månader drygt o försöker få in hållbar rutin.
  Fyra kilo och mycket piggare! /Ea

  • Maria Holmström says:

   Hej!

   Risnudlar har högt GI-värde och snabba kolhydrater, har låg näringstäthet och är därmed mycket näringsfattiga. Innehåller 360 kca/100g. Då är de ett bättre val att äta glasnudlar som är gjoda av mungbönor. Se dock upp så att de inte är gjorda av stärkelse från mungbönor, då dessa har väldigt snabba kolhydrater och höjer insulinnivån. Riskakor är ok, men innehåller också mycket snabba kolhydrater men mättar snabbt och är därför ett bra alternativ när hungern knackar på, vid 5-2 dieten, eftersom de är luftiga. Dock mättar de inte under en längre tid, utan snabb bukfylla. Makrill i tomtasås är mycket bra, både gott och väldigt nyttigt. Det är bra att hålla nere intaget av mjöl, ris, pasta, bröd, nudlar etc under fastedagarna, eftesom de “kostar” många kalorier.

   Ha det gott!

   Hälsningar,

   Maria

 • cheap benefit makeup wholesale says:

  Har du testat Shirataki Nudlar? – 5 2 Dieten Fasta med 5:2 | 5 2 Dieten Fasta med 5:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *