Få fart på din förbränning igen!

promenera

Någonstans runt 40-45 års åldern märker många kvinnor att de lagt på sig några kilon. Magen kan ha blivit lite fluffig och det är svårt att stänga jeansen.

Förklaringen är bland annat att vår basala energiförbrukning går ner med åldern. Detta gäller självklart även män, men pga att de har en större muskelmassa brukar detta först ske runt 50 års åldern. För kvinnor spelar det också in att kroppen förändras med tiden, de föder barn får lite mer mage, hormonförändringar i samband med att fettcellerna börjar tillverka östrogen, speciellt i samband med klimakteriet, vilket är kroppens sista försök att balansera hormonnivåerna och det märks inte minst på midjemåttet.

Men det går faktiskt ganska lätt att öka och få igång förbränningen igen .

Rör på dig mer!

Att träna mer är självklart bra men glöm inte vardagsmotionen. Den är lika viktig och bara genom att att stå upp lite mer, ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan och promenera dit man ska, kan man öka förbränningen med runt 150-200 kcal per dag.

Träna lågintensivt

Då förbränner du mest fett. Ta en power walk eller en joggingrunda.

Glöm inte kolhydraterna

Om du skippar kolhydraterna så går du förvisso ner i vikt i början, men du tappar också muskelmassa, vilket i sin tur minkar fettförbränningen.

Ät frukt och grönt

Se till att få i dig minst ett halvt kilo frukt och grönsaker per dag. Med betoning på mist, ju mer desto bättre. Lägg merparten på grönsaker och rotfrukter och komplettera med frukt. Vattnet i frukten och grönsakerna ger dessutom mättnadskänsla och ökar fettförbränningen och energiförbrukningen.

Drick kaffe!

Det ökar fettförbränningen – och även i viss mån te. Dessutom hjälper te och kaffe till att minska aptiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *