Diet protein 95 kcal per portion

95 kcl per portion protein lågkalorikostDen här produkten låter verkligen intressant. Diet protein är ett kosttillskott som innehåller vitaminer och mineraler för att du inte skall gå miste om viktiga näringsämnen under dina fastedagar. När du du kör periodisk fasta så kan det vara “behändigt” att ha något enkelt att ta till om man vill slippa laga “riktig” mat. Det här proteinpulvret innehåller endast 95 kcal per portion vilket innebär att du kan äta 5 portioner/dag om du är kvinna och 6 portioner/dag om du är man. Jag tänker själv testa det, klicka på bilden för att läsa mer om det och beställa hem. Varje förpackning innehåller 21 portioner (varje portion väger 25 gram). Diet protein innehåller Glukomannan som är en kostfiber som sväller med upp till 300 ggr sin egen vikt. Den hjälper alltså till att skapa mättnadskänsla, Glukomannan är godkänd som livsmedel enligt EUs riktlinjer.

6 Comments

 • Marcel says:

  Är det ett kosttillskott eller en kostersättning? För ni beskriver det som om man inte behöver äta nånting annat än diet protein medans man fastar och då blir det en kostersättning.

 • Martin says:

  Jag förstår att du kommer testa det eftersom jag antar att du får det gratis av företaget?
  Detta för att du ska skriva och tipsa om det? Eller har jag fel?
  Ingen kritik mot dig, bara reflektioner om problematiken med en oberoende blogg.
  För övrigt tycker jag det är n jättebra sida där jag fått många tips!

  • Magnus says:

   Hej Martin,

   Nej, jag får det inte gratis av företaget. Det låga kaloriinehållet gör ju att det låter intressant att testa.

 • Simon says:

  Lågt kcal-innehåll? Alla proteinpulver som överhuvudtaget finns på marknaden innehåller ca 100 kcal/portion. Om målet enbart är mättnadskänsla samt lågt kcalinnehåll i kombination med ökad proteinsyntes så bör ett kaseinproteinpulver förespråkas. Just saying…

  • Maria Holmström says:

   Hej Simon!

   Jag förespråkar inte enbart lågt kcal-innehåll under fastedagarna. Utan tvärtom så anser jag att man helst ska äta näringstät kost, om än i liten mängd och lågt kcal-innehåll. Det är svårt att äta stora portioner och högt kaloriinnehåll om man har ett intag på max 500/600 kcal.

   Rörande kaseinproteinpulver så är det bra genom att det bildar en gel eller koagel i magen, vilket gör det mycket effektiv i näringstillförsel. Men det finns också en del negativa effekter, t.ex att man inte tillgodogör sig vissa mediciner, som t.ex Fenytoin, som är ett läkemedel mot epilepsi. Dessutom kan det ge en minskad effekt av antioxidanter.

   Mättnadskänsla är naturligtvis bra, men enbart det är inte något som tillför kroppen något i längden. Och vid en 5:2-metod så är man lika mycket ute efter att uppnå hälsoeffekter som viktnedgång – om inte mer.

   Ha det bra!

   Hälsningar,

   Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *