Snabb vegetarisk fullkornslasagne – 4 port 515 kcal

lasagne

Enklare än så här kan det inte bli att göra lasagne. Och det är tillåtet att använda halvfabrikat ibland när tiden är knapp och man stressar hem från jobbet, förbi dagis eller fritidsaktiviteter och mataffären. Det är betydligt bättre än att köpa en rätt som är av helfabrikat.

Detta lasagnerecept kan även användas till nötfärs.

 

9 fullkorns lasagneplattor

400g quornfärs

salt och peppar

oregano

1 vitlöksklyfta

5 dl färdig tomatsås, gärna kryddig

5 dl färdig bechamelsås

2 dl riven ost

 

Sätt ugnen på 200°. Stek quornfärsen snabbt i lite olja. Krydda med salt, peppar och oregano. Smörj en gratängform med lite olja. Lägg i lite av tomatsåsen och bechamelsås i botten. Varva sedan tomat- och bechamelsås, quornfärs och lasagneplattor. Översta lagret ska bestå av sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 25-30 minuter tills lasagneplattorna är mjuka.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 2 dieten